6 Eylül 2015 Pazar

Indiana Jones - Kristal Kafatası Krallığı (Nazca Çizgileri - Peru )

 Pazarların vazgeçilmezi olan tv keyfimde bu hafta 'Indiana jones - Kristal Kafatası Krallığı' vardı. 
Bu seriyi her zaman çok sevmişimdir. İlk film olan 'Kutsal Hazine Avcıları' 1981 de gösterime girmiş. Ardından 1984 de 'Kamçılı Adam' , 1989 da ise 'Son Macera' isimli film vizyona girmiştir. aradan uzun bir zaman geçmiş, seri sevenlerine bir armağan olarak 'Kristal Kafatası Krallığı' 2008 de çekilmiş, tabiri caizse gişe rekoru kırmıştır. 
Yönetmen : Steven Spielberg
Tür : Aksiyon, Macera
Yapım Yılı : 2008
Ülke : ABD
Süre : 2 saat 4 dakika
Oyuncular : 
Harrison Ford

Shia Labeouf

Cate Blanchett

Karen Allen

Harika bir konu.. Zamanın ötesinde muhteşem efektlerle bezeli bir yapım, Harrison Ford da hayran olduğum büyük oyunculardan, e hal bu olunca filmi kaçırmadım tabi ki. 
Filmin konusu; Rus ajanlar amerikan üniformasıyla gizli bir üsse girerler. Aradıkları şeyi bulabilmek için Indiana yı kullanırlar. Neticede buldukları şeyin, yıllar önce aradıkları değerli ve efsanevi şey, kristal kafa tası olduğunu öğrenen Jones ve rus ajanlar arasında heyecanlı bir kovalamaca başlar. Gizli şehri bulup ait olanı yerine koymak isteyen jones ile gizli şehrin gücünü eline alarak gizemini çözmek ve dünyaya hükmetmeyi amaçlayan ajanlar arasında heyecan ve gerilim hiç bitmez. :) 
Filmin bir kısmında, gizemli bir bulmacayı çözerek Peru ya giderler. Bulmaca da sadece tanrıların okuyabildiği yazılardan bahsediyordur. Cevap tabi ki de Peru da ki dev boyutta olan çizimlerdir.. 

Evet konuyu saptırmaya başladığım noktalar bunlaarr.. Herhangi bir filmde veya kitapta dikkatimi çeken bir yer şekli ya da tarihten minik bir an olunca hemen araştırmaya başlıyorum. Hatta film devam ediyormuş, kitabın heyecanlı yeriymiş ne çare. Dikkatimi çekende işte bu yer şekilleriydi. Sevgili google amca Peru nun Nazca çölündeki esrarengiz ve gizemini hala koruyan bu dev çizimleri hemen önüme koydu. Sadece çizimler değil, bununla birlikte pek çok enteresan şeyi de öğrenmiş oldum. Bu çizgilerin nasıl veya kimler tarafından yapıldığı pek bilinmese de devasa hatta bazılarının  kilometrelerce uzunlukta olduğu bir gerçek.
İlk çizgi 1926 da keşfedilmiş ve yapımın 16. yüzyıla dayandığı düşünülüyormuş. Yani meşhur inka imparatorluğundan eskiymiş. Zeminde üzerini kaplayabilecek kadar kum olmadığı ve kurak bir iklim olduğu için bozulmadan kalmış. Gerçekten dehşet verici. Nasıl çizmişler? Neden çizmişler? Sanırım asla tam öğrenemeyeceğiz. >_<
İşte çizimlerden bazıları;







Herkese Keyifli Günler ^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder