27 Haziran 2015 Cumartesi

GÜNAHLAR VE İĞNELER - KARINA HALLE

 Orjinal Adı : Sins and Needles
Yazar : Karina Halle
Sayfa : 397
Yayın evi : Novella Yayınları
Çeviri : Ömer Mulazim
Tür : Aşk, Macera, Suç
*****
" Öpücük kısa ve nazikti. Camden kendini geri çekip kız da gözlerini açarken berikinin gözlerinde yalnızca hüzün gördü. Oğlan belki de kızın onu mahvedeceğini şimdiden anlamıştı. "

Okurken başına ekşidiğim kişilere sıkça tekrarladığım cümleler oldu. "Woa!! Ne kadar farklı."  "Süper ilerliyor." "İnanılmaz akıcı." "Konusunu çok sevdim.." diye uzayıp giden onlarcası daha. Yetmezmiş gibi bunun yanı sıra onları maruz bıraktığım tonla alıntı :P O kişiler tabi ki Kütüphanemden Kitap Manzaraları ve Kitap Tutkusu'ndan başkası değil. Onlar henüz okumamıştı ama ben bıktırıncaya kadar devam ettim sanırım. Zihinlerde, kitabın beni ne kadar etkilediğine dair minicik bir fikir oluştuysa , gönül rahatlığıyla konuya geçebilirim demektir :D

Kitap iki bölüm halinde ilerliyor. Eski zaman ve şimdi. Kızımız büyük bir dolandırıcı. İşi aile mesleği olarak devam ettiriyor diyebilirim. Ama son seferinde sert bir kayaya denk gelerek, paçayı kurtarmak için kirlenmemiş olan asıl kimliğine geri dönmeye karar verir. Onu lise döneminde koruyup kollayan amcasının yanına doğru yola çıkar. Nasılsa kasabadaki herkes büyümüş, taşınmış yada artık onu tanımıyordur diye düşünür. Bir kaç ay amcasının yanında kalıp basit bir iş edinerek ortalığın yatışmasını bekleyecektir ama gelir gelmez girdiği kafede karşılaştığı kişi planları alt üst eder. 
Lisedeki en iyi, hatta tek gerçek arkadaşı Camden!. 
Görünüşü eskiden olduğundan çok farklıdır. Onun bu kadar değişmiş olması Ellie'i çok etkiler ve kendini bir anda onunla birlikte Günahlar ve İğneler adlı dövme salonunun önünde bulur.  İkili arasında eski defterlerin farklı boyutları açılır ve bu boyutta çekim kaçınılmazdır. 
" Sen bir üçkâğıtçısın. Bir yalancı. Bir hırsız. İflah olmaz biri. Seni kimse değiştiremez. Kimse kurtaramaz. Dünyaya, sana yaptıklarını ödetmeye çalışarak öleceksin. Ve yalnız başına. "
Bir noktadan sonra, ikisi için kaçınılmaz bir ortaklık başlar ve  peşlerinde olanlardan kurtulmak için ikisininde birbirine ihtiyacı vardır.. 
"Sen bana aitsin Ellie Watt," diye fısıldadı.
Bu kelimeler tıpkı kapanan bir hücre kapısının sesini andırıyordu.
Arkamdan kapanan bir hücre kapısının.
Heyecan, gizlice yapılan planlar ve tutku.. Yıllar sonra görülen hesaplar ve açığa çıkan aşk. 


Her sayfayı ciddi anlamda soluksuz okudum. Daha şimdiden açıp tekrar okuyasım var. Okuduktan sonra kim ne düşünür bilemem ama bence gerçekten muhteşem ve bambaşka bir kitap. Kurgusu, olayların akışı ve finaliyle beni yere serdi diyebilirim. Seri olmasına ise extra sevindim. Umarım ikinci kitapta hemen çıkar. Tadı damağımda kaldı sanki. (:
Herkese Keyifli Günler ^^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder