28 Şubat 2015 Cumartesi

KARANLIK ATEŞ - KAREN MARIE MONING (Ateş Serisi )

  " Ölmeyi beklersen, " dedi, "...ölürsün. Düşüncenin gücü, insanların sandığından çok daha büyüktür. "
 Orjinal Adı : Darkfever
Yazar : Karen Marie Moning
Sayfa : 344
Yayın Evi : Epsilon
Çeviri : Aylin Kalav
Tür : Fantastik
Seri Sıralaması : 
1 - Karanlık Ateş 
2 - Kan Ateşi 
3 - İntikam Ateşi 
4 - Rüya Ateşi 
5 - Gölge Ateşi 
*****
Hayatının tek derdinin pembe ojesinin bozulması olan ve bunun böyle sonsuza kadar süreceği güvencesiyle mutlu yaşayan Mac için havuz başında aldığı o telefondan sonra, hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Üniversitede okuyan kız kardeşi Alina, vahşice öldürülmüştür. Üstelik cinayet dosyası delil yetersizliğinden kapanmıştır. Ailesi ve Mac bu kayıpları, Alina'ın ölümü karşısında hiç bir şey yapamazlar ve çaresiz bir yas içine girerler. Mac tüm bu süre boyunca bozulmuş olan telefonunun yerine yenisini alır ve tüm yaşananların öncesinde gelmiş bir sesli mesajla karşılaşır. Kız kardeşinin ölümünden bir süre önce gönderdiği bir mesajdır ve Alina onu uyarmaya çalışmıştır. Mac, kardeşinin dosyasının böyle aniden kapanmış olmasını içine sindirememişken, mesaj sonrası yerinde duramaz. Ailesinin tüm itirazlarını göz ardı ederek olayı kendisi çözmeye karar verir ve Georgia'dan Dublin'e gider. 
 Dublin de daha önce fark etmediği değişik şeyler, yaratıklar görmeye başlar. Yolunu kaybettiği bir anda rastladığı kitap evinin sahibi Barrons ile tanışır ve olaylar artık kontrolden çıkmıştır. Bu bilmediği ama bir o kadar dahil olduğu yeni dünyaya alışması gerekmektedir. Bulmaları gereken şey, hem Dünyanın kaderini etkileyecektir, hemde tüm sorularının yanıtı olacaktır. Ancak bu uğurda karşı karşıya gelmek zorunda oldukları doğaüstü yaratıklar vardır..
"Herhangi başka bir insan olsa, köşeyi döndüğü anda bir güç tarafından geri püskürtülmüş gibi hafifçe sarsılıp tökezler ama hemen toparlanıp göremediği şeyin yanından geçip gidebilirdi. Böyle zamanlarda 'ay bana ne oldu anlayamadım... Ayaklarım birbirine dolandı.' Dediğinizi anımsıyorsunuz değil mi? Bence durup tekrar düşünün!"
Sıra dışı bir kitaptı. Yaratıklar ve türleri... Ortaya çıkışları, özellikleri.. Kısaca, heyecanla karışık büyük bir merak duygusuyla sarıldım kitaba ve sayfalar akıp gitti. Çok eğlenceli bir dille yazılmıştı. Çok sevdim diyebilirim. Serinin devamı için sabırsızım çünkü tam yerinde kesmişler. Ne oldu? Ne bitti derken bir baktım ki son sayfa. :P  Bir parmak bal çalındı ağzıma ve devamını istiyorum :D Belki devamında, şu çokça methedilen Barrons'u severim. Şuan için pek ışık yok :v 
Keyifli Günler ^^

 Puanım :



4 yorum: