18 Aralık 2014 Perşembe

GÖRKEMLİ - MARCUS SAKEY

 "Oyunun sırrı şu ki, yeni başlayanlar -aslında orta düzeydekiler ve hatta bazen ustalar da- oyuna sadece bir taraftan bakmaya eğilimlidirler. Ama satrancın asıl hilesi karşı tarafın ne yaptığına dikkat etmektir. "
Orjinal Adı : Brilliance
Yazar : Marcus Sakey
Sayfa : 512
Yayın evi : Martı Yayınları
Çeviri : Uğur Portakal
Tür : Fantastik, Macera, Bilim Kurgu,
Seri : 
1 - Görkemli
2 - Kaosun Görkemli Dünyası
*****
Kitap beklemediğim kadar farklıydı
Okurken kendimi kaptırarak, kaç yerde 'yok artık O_O ' moduna girdim bilmiyorum. Zekice kurgulanmış usta bir bakış açısıydı. Kitap önceden kestiremeyeceğim şeylerle doluydu.
 Tıpkı John Smith gibi, yazarda usta bir satranç oyuncusu olmalı. Her bir sayfa, okuyucuyu şaşırtarak finale götürüyor ve harika bir haber... 
Kitabın devamı var!. 
İkinci bir kitabı okuyup, şaşırtıcı bir hikayeye daha tanık olma düşüncesi ne kadar harika ise, kitabın çıkmasını bekleme fikri de o kadar kötü :/ 
 Gel gelelim konumuza;
Hepimiz bir dahi olmayı isteriz dimi?. (Ben kitabı okuduktan sonra bu istekten o kadar emin olamıyorum. :/ )
 Peki ya dahi olmak veya üstün yetenekli olmak suç sayılsaydı ve babalar evlatlarına, kardeşler birbirlerine düşman olsaydı?.  
Dahiler; üstün yetenekleriyle terör olaylarına karışsaydı ve onları engelleyebilecek kimse olmasaydı?
" Çok tuhaf, değil mi? Çok da uzun olmayan bir süre önce her aile çocuğunun dahi olmasını isterdi. Şimdi ise..."
İşte böyle bir Dünya da, taşkınlıkları önlemek ve düzeni sağlamak adına kurulmuş bir birim olan AMD sayısız başarıya imza artmıştır.  
Nick Cooper da AMD'de görevli bir ajandır.  O da bir üst düzey dahi, yani onların verdikleri isimle Görkemli'dir. İnandığı dava uğruna verilen her görevi başarıyla tamamlar. 
Bu güne kadar yakalanamayan tek bir ve en tehlikeli Görkemli terörist vardır.. 
John Smıth!
 Ne kadar takip etseler de adamın dehası onu bulmalarını engeller. Ta ki yapılması planlanan en büyük saldırıya kadar. Menkul Değerler Binasını havaya uçurmak için çok güçlü bombalar yerleştirilmiştir. 
Cooper, zamana karşı verdiği bu yarışta her şeyi geride bırakarak kendini büyük bir oyunun tam ortasına atar. Artık hem bir av hemde avcıdır. Ve kısıtlı zamanda tamamlaması gereken bir görevi vardır. 
Tüm uğraşları sonrasında öğrendiği gerçekler onu çok farklı noktalara getirir...
Soluksuz okunacak bir kitap. Başlangıçta insanın kendisini bu farklı ve bambaşka, ama bir o kadarda olası dünyaya adapte etmesi zor oluyor. Gerçekçi bir fantastik ve olasılıklar insanı ürpertiyor. 
Gerçekten farklı bir hikaye ve olağanüstü bir kurgu isteyen herkes okumalı :) 
" ... tarihte savaşın gerekli olduğu anlar olduysa bile, kendi çocuklarımıza karşı başlatılan bir savaş haklı çıkamaz. Hayır, bu savaşı başlatmak isteyen insanlar bundan faydalanma peşinde..."
Keyifli günler ^^

Puanım :


1 yorum:

  1. Lise döneminde bolca Heroes izlemiş biri olarak bu kitabı çok merak ediyorum. En kısa zamanda okuyacağım. E hadi bulun şu ışınlanmayı :D

    YanıtlaSil