29 Ağustos 2014 Cuma

SERAFİNA - MİNE DURAN

" O güne kadar çocuk gibi yaşamamışsınız. Meme emmemiş, kucağa alınmamışsınız. Sevgiyi bilmemiş, sevilmemişsiniz hiç. Başınız okşanmamış, sevindirmemiş sizi hiç kimse. Öpmekten, öpülmekten bihaber gelmişsiniz bu yaşa. Gök gürültüsünden korktuğunuzda sığınacak kucak bulamamışsınız. Kimsesizlik denirdi düpedüz bunun adına. "
Yazar : Mine Duran
Yayın Evi : Altın Bilek Yayınları
Sayfa Sayısı : 261
Tür : Edebiyat, Roman
****
 Okurken zaman nasıl aktı bilmiyorum. Hayrete düştüğüm tanımlar ve karakterlerle süslenmiş bir kitaptı. Her bölümde ayrı bir heyecanla çevirdim sayfaları. Bazı yerlerde 'ne oluyo la O.o ben nerdeyim' misali hislere kapılsam da bu okuma aşkımı körüklemekten başka bir işe yaramadı. 
Kısacası çok sevdimm ^^
Rusya da işlerin sarpa sarmasıyla, karısı ve en küçük kızını alıp Karadeniz üzerinden Türkiye'ye sığınan bir askeri doktor. 
Arkada bıraktığı 3 küçük kızının acısını atlatamayan, acıları katlayarak yok olan bir eş ve hayattaki tek amacı ailesi saydığı insanlara hizmet etmek olan bir dadı. 
Eşinin trajik ölümüyle kendini karamsarlığa bırakan Nicholei bey ardına bakmadan gittiğinde , küçük kızını dadı Anfisa'ya emanet etmişti. Dadı onu, kendince olabilecek en iyi şekilde büyüttü ama bir şey eksikti; Sevgi... 
Sevgisiz ve garip hikayelerle büyüyen bir genç kızın kendi zihninde kurduğu yeni dünyasında, ona yapılan hiçbir kötülük cezasız kalmıyordu.. 
İki dünyası birbirine karıştığında bunu durdurabilecek hiç kimse olmayacaktı..
Gerçekten ürkütücü ve kendine bağlayıcı bir eser.
Keyifli okumalar (:

Puanım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder