9 Haziran 2014 Pazartesi

PİRİ REİS'İN SIRRI - CENK KAYAKUŞ

"Şans, tesadüflerden ilham alan bir şairdir. Bize de yazdığı dizeler arasında kaybolmak düşüyor sadece..."

Yazar : Cenk Kayakuş
Eser Alt Başlık : Bir Hakan Geda Macerası
Yayın Evi : Altın Bilek Yayınları
Tür : Macera, Gerilim
Sayfa Sayısı : 398

***
Geçmişin ve günümüzün harmanlandığı birkaç kitap okumuştum. Bazıları çok sıkıcıydı, hatta kara listemde olanlar bile var.. Bazılarıda ise eh işte, olayı anlamaya çalışırken birazcık bocalamış olsam da hikayeleri güzeldi.
 Piri Reis'in sırrı da başlarda o tarz kitapları anımsattı ve giriş kısmındaki açıklamalar, detaylar beni biraz yordu. Ama kısa sürede hikayenin akışına kapıldım ve bambaşka bir macerada buldum kendimi.. 
Birçok hayat hikayesi ve onlarca duygu bir aradaydı. 



Piri Reis'in haritaları üzerinde araştırma yaparak, kayıp 20 yılı üzerine teorik kitaplar yazan Fikret Mansur bir gün esrarengiz bir biçimde kaçırılır.  
Öte yandan, Piri Reis'in son ikametgahı olan Kilitbahir'de restorasyon işlemleri sırasında bir keşif yapılır. Bulunan belgeler incelenmek için Hakan Geda'nın da içinde olduğu arkeoloji ekibine gönderilir. 

  Piri Reis, o haritalarla ne anlatmak istemiştir ve satırlara saklanmış sır nedir? Hakan ve ekibi sırrı çözebilmek için, konu hakkında bilgisi olabilecek herkesi toplarlar ama en çok ihtiyaç duydukları ismin, yani Fikret'in kaçırılmış olduğunu öğrenirler. Bağlantıyı kurabilmek ve kayıp profesörü bulabilmek adına kendilerini büyük bir maceranın kollarına atarlar.
Diğer tarafta, denizin millerce ötesinde, içinde milyonerlerin bulunduğu dev transatlantik Somalili korsanlar tarafından soyulup esir alınır. Korsanların bunu yaparken ki amaçlarının ne olduğuna ise çok şaşıracaksınız. 
Birçok farklı konunun aynı döngüde olması kafamı karıştırsa da, sonu çok güzel bağlanmıştı. Her şey, tüm olaylar örgüsü, bir zincirin halkaları gibi ardı ardına dizildi ve buluştu. Bu yönünü çok sevdim.  Bir Hakan Geda macerası içinde olmak muhteşemdi. Okudukça hayrete düşeceğiniz satırlar sizi bekliyor diyebilirim. ^^

***
Buda kitapta bahsi geçen Kilitbahir Kalesi. Tarih içerikli romanlar okumayı sevme nedenlerimden birisi de bu sanırım. Bana bilmediğim şeyleri, farkında olmadığım güzellikleri gösteriyor. Mimarisi gerçekten muhteşem *_*



Keyifli okumalar ^^ 

Puanım:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder