16 Ocak 2014 Perşembe

Ninja Assassin – Ninjanın İntikamı

Zayıflık güce mecbur eder.İhanet kan doğurur!!



2009 - Almanya ,  ABD
AksiyonGerilimSuç
99 Dk.
James Mc Teigue
Sung Kang RAİN  Naomie Harris Rick Yune Ben Miles...
J. Michael Straczynski ,  Matthew Sand
Andy Wachowski ,  Lana Wachowski





Belki onlarca ya da yüzlerce dövüş-aksiyon filmi izlemiş olabilirim. Ama Ninja Assassin benim için bu kategorinin gözdelerinden. 

Bu türün sıkı takipçisi olsam da maalesef Filmi, Vizyona girdikten bir süre sonra keşfedebildim. Başrolde Asyalı oyuncu varmış dediklerinde, aklıma ilk gelen isimler Bruce Lee, Jet Li yada Jackie Chan di. Hepsinin filmlerini zevkle izlemişimdir. Ama bu Asyalı bambaşka biriydi ^^ 

 Yönetmenliğini James Mc Teigue'nin -ki kendisi V for Vendetta filminin ve daha birçok kaliteli yapımın yönetmenliğini üstlenmiştir-   yaptığı bu film, aksiyon sahneleriyle göz dolduruyor diyebilirim. 
Konusuna değinirsek; varlığından kimsenin haberi olmadığı, bin yıllık geçmişi olan bir örgüt - Ozunu Klanı- Raizo'yu (Rain ) sokaklardan alıp suikastçı olması için eğitir.
(Bunlara ek olarak filmde Raizo'nun gençliğini oynayan, MBLAQ den- Lee Chang Sun- da var ^^ )
"Bütün zayıflıklardan nefret et, zayıflardan nefret et.. Ama her şeyden önce içindekinden nefret et.."
düşüncesini çocukların zihinlerine kazıyan Klan, onları acımasız birer ölüm makinesine çevirir. 
Ama Raizo, arkadaşının(kısaca sevdiği kız diyelim :P ) Klan tarafından öldürülüşünü unutamaz. Örgütten kaçarak saklanır ve kendini alacağı intikam için hazırlar.

Öte yanda ATP ajanı Mika Coretti (Naomie Harris) işlenen birçok siyasi cinayeti, Uzak Doğudaki yeraltı örgütüne bağlayan, yüklü bir para davasıyla karşılaşır. Amirlerinin emrine karşı gelerek, birçok gizli dosyayı araştırır ve bu onu Ozunu Klanı'nın hedefi haline getirir. Raizo, Mika'yı Ozunu Kabilesinin suikast ekibinin elinden kurtarır ama Klanın ikisi de ölmeden vazgeçmeyeceğini bilmektedir.
Kendilerini Avrupa sokaklarınde nefes kesici bir kedi-fare oyununun içinde bulan , Raizo ve Mika hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorundadırlar.. Peki Ozunu Klanını alt etmeyi başarabilecekler mi?
*
Bir gün, ölüm hepimize uğrayacak..
*
Yaşamak için, hiçbir şey hissetmemeyi öğrenmek zorundasın...

Kısa bir not: Filmi çok seviyor olmam , kusurlarını görmezden geleceğim anlamına gelmez. Beğenmediğim kısımlar-özellikle efektlerde- çok fazlaydı. Tek kılıç darbesinde o kadar kanın fışkırıyor olması çok saçma ve kopan uzuvlar vs. Matrix in görüntü yönetmenliğini yapmış birinden daha kaliteli şeyler beklerdim :/
Yinede bu filmi seviyorum ^^

Ve değinmeden geçemeyeceğim bir diğer konu;
 Rain'in rölüne hazırlanırken geçirdiği değişim.. Adam resmen ölümüne çalışmış ve hakkını vermiş :)

Neredeyse fragmanı unutacaktım ^^

İyi Seyirler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder